Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: anezob69, dnia: 31-05-2013
Buleczki - kajzerki - grahamki
Ulubione 126
Jak zwał tak zwał. Ważne, że mi smakuja jak bułki grahamki. Idealna propozycja dla tych które nie potrafią się obejść bez pieczywka. Ze względu na ilość otrębów maksymalnie 3 szt na dzień.
Nie ma problemu z przechowywaniem. Można wcześniej upiec i przechowywać w lodówce w zamknietym pojemniczku.
© anezob69
Składniki (9 sztuk)
  •  25 dkg chudego twarogu
  •  3 jajka
  •  3 łyżki otrąb pszennych
  •  6 łyżek otrąb owsianych
  •  troszke proszku do pieczenia
  •  przyprawy: vegeta, czosnek granulowany
  • Sposób przyrządzenia

    Twaróg - miksuję robotem z dwoma pałkami do tego-
    3 jajka - i dalej miksuję, później dodaję
    3 bardzo czubate łyżki otrąb pszennych i
    6 łyżek też czubatych otrąb owsianych
    troszkę proszku do pieczenia (około 1/2 małej łyżeczki)
    przyprawy wg uznania; daję dużo czosnku granulowanego i vegetę, chociaż wiem, że soli trzeba unikać

    Daję czubate łyżki dlatego, aby móc formować je w rękach, są wtedy bardziej gęste.

    Przy formowaniu ręce maczam w wodzie, aby się tak bardzo nie kleiło.

    Kiedyś dodawałam trochę mleka ale było za rzadkie, również z drożdżami nie wychodziły takie.

    Można zrobić smakowe bułeczki i dodać np prażoną cebulkę - wyjdą cebulowe

    Dodatkowe zdjęcia
    Komentarze

    Ikona komentarza crazycytrus (dodano: 25-01-2015)
    Czy moge jesc te bulki w fazie 1?
    Ikona komentarza Ruda1981 (dodano: 26-11-2014)
    anezob69 - bardzo dziękuję za cenne wskazówki teraz urosły idealnie :)
    Ikona komentarza anezob69 (dodano: 17-11-2014)
    Witaj Ruda
    Masa na bułeczki musi być taka bardziej sucha, dlatego ser musi być suchy ewentualnie dodać więcej otrebów ... ale wtedy przelicz ilość na bułeczki aby nie przekroczyć ilości dziennej
    Ikona komentarza Ruda1981 (dodano: 17-11-2014)
    Czy ktoś wie dlaczgo wychodzą płaskie?
    Ikona komentarza Oktavia (dodano: 01-11-2014)
    Wyszło mi 8 bułeczek, smaczne, tylko trochę płaskie:)
    Ikona komentarza Gosiaczek+1 (dodano: 11-10-2014)
    Dzisiaj wlasnnie upieklam wyszly super,jeszcze nie wiem jak smakują ale pachnie w całym domu.wyszlo mi 6 nie takich małych buleczek,chcialam dołączyć zdjecia ale nie wiem jak to zrobic:(
    Ikona komentarza lechuba (dodano: 17-06-2014)
    Mi też wyszło 5 mikrych bułeczek, chyba trzeba robić dwie porcje, w smaku całkiem dobre
    Ikona komentarza andziulek09 (dodano: 05-06-2014)
    Kurcze mi z tych składników wyszlo 5 bułek... I wcale nie były duże...
    Ikona komentarza Rosse (dodano: 11-04-2014)
    ile i w jakiej tempteraturze to piec ?
    Ikona komentarza lucynaolszanowska@gmail.com (dodano: 11-11-2013)
    Dlaczego chlebek mozna jeść w fazie I a bułeczki nie
    starsze komentarze: 0 | 10 | 20 | 30
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.