Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 05-01-2011
Bułka dukanowska z mikrofalówki
Ulubione 198
W trakcie dukanowej diety pieczywa czasami brakuje. Ale i na to jest sposób. Trochę otrębów, białego serka i 5 minut bułeczka gotowa!
© Aga
Składniki (1 porcja – 3-4 kromki)
  •  2 łyżki otrębów owsianych
  •  1 łyżka otrębów pszennych
  •  1 jajko
  •  1 łyżka serka homogenizowanego (0-5%)
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  szczypta soli
  •  przyprawy (wg gustu)
  • Sposób przyrządzenia

    Całość wymieszać na jednolitą masę. Przelać do małej miseczki i w niej piec w mikrofalówce 800 W przez 4 minuty. W czasie pieczenia masa sama odklei się od brzegów miski i wyrośnie w formie kulki – wystarczy wyjąć. Gdy trochę ostygnie, pokroić w kromki.

    Bułeczkę trzeba dobrze doprawić solą i pieprzem bo wyjdzie mdła. Dodatkowo można też przyprawić dowolnymi ziołami – wg uznania i smaku (ja najczęściej dodaję szczyptę bazylii i oregano w proszku).

    To czego nie zjem, pakuję w woreczek śniadaniowy i spokojnie wytrzymuje do następnego dnia.

    Komentarze

    Ikona komentarza MchSchocko (dodano: 09-06-2016)
    Ten przepis jest po prostu swietny i pyszny. Dobra sztuczka,zeby oszukac nasz mozg, ktory pragnie chleba ;D
    Ikona komentarza esia (dodano: 21-05-2016)
    Są świetne! ;) smaczne!
    Ikona komentarza ESJPD (dodano: 23-01-2016)
    Genialne, szybkie i proste w wykonaniu a do tego smaczne. Uwielbiam te strone :))
    Ikona komentarza Ikusia (dodano: 03-12-2015)
    zrobiłam , super :-)
    Ikona komentarza sisyw (dodano: 14-11-2015)
    Rewelayjna alternatywa dla zwykłego pieczywa. Nawet mój maz sie nimi zajada! :)
    Ikona komentarza alwleed (dodano: 25-10-2015)
    Jestem na diecie od prawie miesiąca a dziś po raz pierwszy zrobiłam sobie bułeczkę z tego przepisu - jestem zachwycona bo brakowało mi pieczywa...przesadziłam nieco z oregano i wyszła mi troszkę jakby gorzkawa, ale to i tak wspaniała odmiana od samych jogurtów naturalnych :) طبخ
    Ikona komentarza jolik76 (dodano: 31-08-2015)
    KOCHANI,
    w przepisie jest podana 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jest to zdecydowanie za dużo!!! Wystarczy troszeczkę na czubku łyżeczki wrzucić do wypieku. Poza tym bułeczka dobra. Pozdrawiam wszystkich na diecie.
    Ikona komentarza Rasoir (dodano: 05-01-2015)
    Bułka miodzio, smakuje mi bardziej niż zwykły chleb. Do całej masy dorzuciłem dwa ząbki swojskiego czosnku (bardzo mocny) i mam prawie jak pieczywo czosnkowe ;) Do tego czas przygotowania i pieczenia nie więcej jak 10 minut :)
    Ikona komentarza Nesoui (dodano: 27-11-2014)
    Ta bułka to strzał w dziesiątkę. Łatwa w wykonaniu i w dodatku smaczna. :)
    Ikona komentarza milunia (dodano: 28-10-2014)
    Witam:)
    Niedowierzałam, a jednak wyszła. Jest całkiem niezła, a w dodatku robi się błyskawicznie. Dziękuję za przepis i polecam.
    starsze komentarze: 0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.