| Strona główna | Opis diety (fazy) | Tabela produktów dozwolonych wg faz - alfabetycznie

przepisy diety proteinowej doktora Dukana

Gołąbki
FAZY:
dodany przez: kinia dnia: 12-03-2013
Chodziły za mną już bardzo dawno gołąbki dlatego zmodyfikowałam pewien przepis i wyszły super.... :)
SKŁADNIKI (ok 8 sztuk)

- 500g mięsa mielonego z indyka
- 400g pieczarek
- główka kapusty
- średnia cebula
- 2 kostki warzywne
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek

© quinn.anya
REKLAMA
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Kapustę należy sparzyć, aby lekko zmiękła. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, wówczas świetnie zastąpią nam ryż.

Z kapusty oddzielamy liście na gołąbki. Pozostałą ilość kapusty kroimy w drobną kostkę, dodajemy pieczarki, mięso, podsmażoną cebulę, doprawiamy, całość dokładnie mieszamy. Później farsz zawijamy w kapustę jak tradycyjne gołąbki. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym.

Wodę w której parzyliśmy kapustę możemy wykorzystać do zrobienia sosu, gotujemy wodę, rozpuszczamy w niej kostki warzywne i koncentrat pomidorowy.

Zalewamy tym sosem gołąbki i wsadzamy do piekarnika na ok 50 min na 200°C. Smacznego!


Komentarze

Ikona komentarza kasiula929292 (dodano: 27-05-2013)
wyglądają smakowicie!



Dodaj komentarz

Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

[zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]



Facebook logo

przepisy wg pory dnia

przepisy wg faz diety

przepisy wg produktów

przepisy wg rodzaju

REKLAMA


Osób online: 13

Stań się obywatelem Dukanii i dziel się swoimi, sprawdzonymi przepisami z innymi mieszkańcami królestwa. Dukański, bezpłatny paszport otrzymasz w kilka minut!

Aby stać się obywatelem – zarejestruj się!

Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.
PR © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.
Regulamin | Polityka prywatności | Zaloguj się | stat.4.pl