Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: kinia, dnia: 12-03-2013
Gołąbki
Ulubione 30
Chodziły za mną już bardzo dawno gołąbki dlatego zmodyfikowałam pewien przepis i wyszły super.... :)
© quinn.anya
Składniki (ok 8 sztuk)
  •  500g mięsa mielonego z indyka
  •  400g pieczarek
  •  główka kapusty
  •  średnia cebula
  •  2 kostki warzywne
  •  koncentrat pomidorowy
  •  przyprawy: sól, pieprz, majeranek
  • Sposób przyrządzenia

    Kapustę należy sparzyć, aby lekko zmiękła. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, wówczas świetnie zastąpią nam ryż.

    Z kapusty oddzielamy liście na gołąbki. Pozostałą ilość kapusty kroimy w drobną kostkę, dodajemy pieczarki, mięso, podsmażoną cebulę, doprawiamy, całość dokładnie mieszamy. Później farsz zawijamy w kapustę jak tradycyjne gołąbki. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Wodę w której parzyliśmy kapustę możemy wykorzystać do zrobienia sosu, gotujemy wodę, rozpuszczamy w niej kostki warzywne i koncentrat pomidorowy.

    Zalewamy tym sosem gołąbki i wsadzamy do piekarnika na ok 50 min na 200°C. Smacznego!

    Komentarze

    Ikona komentarza kasiula929292 (dodano: 27-05-2013)
    wyglądają smakowicie!
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    PR © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.