Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Tuńczyka miksujemy (w całości, razem z zalewą). Przekładamy do miski, dodajemy jajka, musztardę i mleko. Dokładnie mieszamy, aż całość uzyska mniej więcej jednolitą konsystencję. Doprawiamy do smaku.
Paluszki krabowe kroimy w cienkie okręgi.
Muffinkową blaszkę (na 6 sztuk) wykładamy papierowymi papilotami (tuńczyk się mocno klei do rantów po upieczeniu), a następnie do każdego zagłębienia wlewamy 1 płaską łyżkę tuńczykowej masy. Na to kładziemy pół pokrojonego paluszka krabowego i ponowienie zalewamy łyżką masy tuńczykowej.
Pieczemy ok 20-25 min.
Paszteciki po upieczeniu mogą lekko opaść. Żeby miały odpowiednią wysokość, tak na prawdę powinno się dodać półtora puszki ryby.